Το Περιβαλλον Εργασιας Της PBG ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ PBG

Το Περιβαλλον Εργασιας Της PBG

Στην PBG έχουμε δεσμευτεί στην παροχή αποτελεσμάτων, ενεργώντας πάντα με σεβασμό προς τους άλλους. Η Εταιρεία συμμορφώνεται με τους νόμους απασχόλησης και τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργάζεται με επιμέλεια για την παροχή ενός θετικού, ασφαλούς και περιεκτικού περιβάλλοντος εργασίας.

Κάθε εργαζόμενος, πράκτορας και διευθυντής της PBG οφείλει να τηρεί πιστά τις πολιτικές του χώρου εργασίας που αναφέρονται παρακάτω. Οι παραβάσεις οποιασδήποτε από αυτές τις πολιτικές πρέπει να αναφέρονται αμέσως στον προϊστάμενό σας ή στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Όπως και με κάθε αναφορά παράβασης ή υποψίας σχετικά με τον Κώδικα, δεν θα υποστείτε αντίποινα επειδή αναφέρατε μια πραγματική ή ενδεχόμενη παράβαση της Πολιτικής του Περιβάλλοντος Εργασίας.

Ισες Ευκαιριες Απασχολησης

Η PBG παρέχει ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους τους εργαζομένους και τους αιτούντες εργασία σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους απασχόλησης. Η πολιτική ίσων ευκαιριών απασχόλησης και η πολιτική απαγόρευσης σεξουαλικής παρενόχλησης της PBG απαγορεύουν αυστηρώς τις διακρίσεις ή την παρενόχληση κατά παράβαση των εν λόγω νόμων. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονται σε όλες τις δραστηριότητες της Εταιρείας όπως στην προσέλκυση, πρόσληψη, απόλυση, αποζημίωση, ανάθεση εργασίας, εκπαίδευση και προαγωγή.

Η παρενόχληση περιλαμβάνει ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις καθώς και λεκτική ή φυσική συμπεριφορά η οποία δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας που βασίζεται σε ένα προσωπικό χαρακτηριστικό (όπως, π.χ. φυλή ή φύλο).

Τα παράπονα που αφορούν στις διακρίσεις ή την παρενόχληση λαμβάνονται υπόψη πολύ σοβαρά και θα ερευνηθούν αμέσως. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα διαπιστωθεί ότι άσκησαν διακρίσεις εναντίον άλλων ή παρενόχλησαν άλλους θα τιμωρηθούν και ενδέχεται να απολυθούν από την PBG.

Η PBG συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους, όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία και τους παλαίμαχους, βάσει των πολιτικών απασχόλησης. Εάν χρειάζεστε ειδική βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.

Επιστροφή στην αρχή

Διαφορετικοτητα

Στην PBG ζητούμε από όλους τους εργαζομένους να είναι αληθείς και άνετοι απέναντι στον εαυτό τους και ενθαρρύνονται να εκφράζουν τις γνώμες και τις ιδέες τους. Η διαφορετικότητα είναι ουσιώδης για τους μακροχρόνιους επιχειρηματικούς σκοπούς μας και κριτικής σημασίας στην προσπάθειά μας να γίνουμε η εταιρεία που θέλουμε να είμαστε. Το πλαίσιο διαφορετικότητάς μας επικεντρώνεται γύρω από τα μέλη, τους πελάτες, τους καταναλωτές, την κοινότητα και τους μετόχους μας.

Η διαφορετικότητα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις διαφορές που κάνουν τους εργαζομένους της PBG μοναδικά πρόσωπα, όπως η φυλή, η θρησκεία, η εθνική καταγωγή, το φύλο, η ταυτότητα και η έκφραση φύλου, η πείρα, το στιλ εργασίας, η κουλτούρα, η ηλικία, η γλώσσα, η αναπηρία, οι σεξουαλικές προτιμήσεις και οποιοδήποτε άλλο ατομικό χαρακτηριστικό υπάρχει στο χώρο εργασίας μας.

Κάθε εργαζόμενος οφείλει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τη δημιουργία ενός περιεκτικού περιβάλλοντος εργασίας όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι χαίρουν εκτίμησης και ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στην επιχείρηση με θετικό τρόπο. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Στην PBG, ο κόσμος μας αποτελεί το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και η διαφορετικότητα παίζει σημαντικό ρόλο σε οτιδήποτε κάνουμε. Η κατανόηση των αγορών τις οποίες εξυπηρετούμε αρχίζει με την ικανότητά μας να προσελκύουμε και να κρατούμε ανθρώπους με μεγάλα ταλέντα, με διαφορετικές ικανότητες και διαφορετικό ιστορικό. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι είμαστε ο εργοδότης, ο εμφιαλωτής, η επένδυση και η εταιρεία πρώτης επιλογής για τους εργαζομένους και τους συνεργάτες μας.

Επιστροφή στην αρχή

Ανθρωπινα Δικαιωματα

Ως πολυεθνικός εργοδότης, η PBG έχει δεσμευτεί στη διατήρηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλους τους χώρους εργασίας μας. Καθοδηγούμαστε από τις βασικές αρχές της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο χώρο εργασίας:

  • Την ελευθερία περί συνδέσμων
  • Την εξάλειψη όλων των μορφών καταναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας,
  • Την εξάλειψη των διακρίσεων, και
  • Την αποτελεσματική κατάργηση της παιδικής εργασίας.

Η PBG έχει δεσμευτεί στην πλήρη συμμόρφωση με τους κρατικούς και τοπικούς νόμους απασχόλησης και σέβεται τα διεθνή πρότυπα εργασίας. Προσφέρουμε σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης, διατηρούμε υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, ενθαρρύνουμε τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρείας και παρέχουμε πολυάριθμες ευκαιρίες ανάπτυξης των εργαζομένων.

Αναμένουμε από τους συνεργάτες και τους προμηθευτές μας να διασφαλίσουν τη δική τους συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιστροφή στην αρχή

Ασφαλεια Του Χωρου Εργασιας

Η PBG έχει δεσμευτεί να παρέχει στους εργαζομένους της ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας. Έχουμε εισάγει προγράμματα για την πρόληψη τραυματισμών των εργαζομένων και ζημίας των εγκαταστάσεων, έχουμε επενδύσει σε τεχνολογίες για να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι και η περιουσία μας είναι ασφαλείς και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στα ρυθμιστικά και δεοντολογικά πρότυπα στις κοινότητες όπου εργαζόμαστε. Αποτελεί ευθύνη καθενός στην PBG να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους ασφαλείας, υγείας και μεταφοράς και να συνεργάζεται πλήρως με οποιαδήποτε κρατική έρευνα ή έλεγχο.

Η δέσμευση της PBG για την ασφάλεια των εργαζομένων αντικατοπτρίζεται επίσης στην πολιτική της μηδενικής ανοχής της βίας στο χώρο εργασίας. Η πολιτική της μηδενικής ανοχής της βίας στο χώρο εργασίας της Εταιρείας απαγορεύει ρητά (1) τις πράξεις βίας, (2) τα απειλητικά μηνύματα ή την απειλητική συμπεριφορά και (3) τη χρήση ή την κατοχή όπλων από οποιονδήποτε στο χώρο της PBG, στις συναλλαγές, στις επιχειρήσεις της Εταιρείας ή κατά το χρόνο υπηρεσίας στην Εταιρεία.

Θα πρέπει να αναφέρετε αμέσως στον προϊστάμενό σας ή στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού οποιαδήποτε απειλή ή πιθανότητα βίας. Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε οποιαδήποτε άλλη εργατική συνθήκη η οποία είναι ανασφαλής ή απειλεί την ποιότητα των προϊόντων της PBG.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ειδικές πολιτικές ασφαλείας, επικοινωνήστε με το Διευθυντή Ασφαλείας ή, σε χώρες πλην των Η.Π.Α. και τον Καναδά, με το ενδεδειγμένο πρόσωπο για τη χώρα σας.

Επιστροφή στην αρχή

Χωρος Εργασιας Χωρις Ναρκωτικα

Τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη ποτά θέτουν απαράδεκτους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και των λειτουργιών της Εταιρείας. Η πολιτική του χώρου εργασίας χωρίς ναρκωτικά απαγορεύει τη χρήση, αποθήκευση ή κατοχή παράνομων ναρκωτικών στο χώρο εργασίας της Εταιρείας ή από τους εργαζομένους της PBG σε οποιαδήποτε στιγμή. Επιπλέον, αυτή η πολιτική απαγορεύει στους εργαζομένους και στους εκπροσώπους της εταιρείας να βρίσκονται στο χώρο εργασίας ενώ είναι υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών ή απαγορευμένων ουσιών. Για να διασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, όπου αυτό είναι εφαρμόσιμο, η PBG έχει ένα πρόγραμμα δοκιμών το οποίο περιλαμβάνει έλεγχο ναρκωτικών και οινοπνεύματος πριν την πρόσληψη, τυχαία, μετά ή και «εξ αιτίας» ενός ατυχήματος.

Μπορείτε να αποκτήσετε αντίγραφα των πολιτικών του χώρου εργασίας για την τοποθεσία σας από το Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.

Επιστροφή στην αρχή

QΚατά λάθος πλήρωσα παραπάνω έναν προμηθευτή. Μπορώ να πω στον προμηθευτή να κρατήσει το επιπλέον της πληρωμής ως πίστωση σε λογαριασμό της PBG για να το εφαρμόσει σε μελλοντικό τιμολόγιο;

AΤα βιβλία και το αρχείο της PBG πρέπει να εμφανίζουν επακριβώς την οικονομική μας κατάσταση. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τον προμηθευτή, θα πρέπει να λάβουμε ένα πιστωτικό σημείωμα από τον προμηθευτή και να το καταχωρήσουμε στο σύστημα AP (Πρόσθετο έσοδο) για εφαρμογή στο επόμενο τιμολόγιο. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εφαρμογής της πίστωσης στην επόμενη περίοδο, πρέπει να ζητηθεί η πληρωμή από τον προμηθευτή. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει ένα ποσό από έναν προμηθευτή να παραμένει μη καταχωρημένο (δηλαδή να μην εμφανίζεται στα βιβλία και στο αρχείο της PBG).

QΜόλις μετατρέψαμε τις γραμμές στο εργοστάσιό μας και πρέπει να διαθέσουμε μια σημαντική ποσότητα τεμαχίων μετάλλου. Μπορώ να πουλήσω τα τεμάχια μετάλλου για να πάρω χρήματα και να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για να πληρώσω μια εκδήλωση προς τιμή των εργαζομένων;

AΓια να διασφαλιστεί η ακρίβεια των βιβλίων και του αρχείου της PBG, πρέπει να γίνει σωστή καταχώριση και ταξινόμηση των συναλλαγών. Το έσοδο από την πώληση των τεμαχίων μετάλλου και το έξοδο που αναφέρεται στην εκδήλωση προς τιμή των εργαζομένων είναι δύο διαφορετικά θέματα. Η πληρωμή που θα λάβετε από την πώληση των τεμαχίων μετάλλου θα πρέπει να κατατεθεί και να αναφερθεί ως έσοδο στην περίοδο όπου το λάβατε. Η εκδήλωση αναγνώρισης των εργαζομένων θα πρέπει να πληρωθεί και να καταχωριστεί ως έξοδο με τον κατάλληλο τρόπο ως ξεχωριστή συναλλαγή.

QΜία συνάδελφος μου είπε ότι δεν αισθάνεται άνετα με ορισμένα σχόλια που έλαβε από ορισμένους άνδρες στο τμήμα της. Φοβάται να πει τίποτα για τις ανησυχίες της επειδή δεν θα ήθελε το όλο θέμα να στραφεί εναντίον της. Τι πρέπει να κάνω;

AΘα πρέπει να αναφέρετε αμέσως την ανησυχία της συναδέλφου σας στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Η αναφορά διακρίσεων και παρενόχλησης είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί το περιβάλλον σεβασμού στο χώρο εργασίας.