Use and Protection ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ PBG

Χρηση και Προστασια Της Περιουσιας Της Pbg

Χρηση Της Περιουσιας και Των Υπηρεσιων Της Εταιρειας

Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουν να χρησιμοποιούν την περιουσία, τις εγκαταστάσεις και το χρόνο της PBG μόνο για εταιρικούς σκοπούς. Δεν θα πρέπει να εκτελέσετε ποτέ μια σημαντική προσωπική εργασία ή να χρησιμοποιήσετε τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας για προσωπικούς λόγους ή να παροτρύνετε ή να επιτρέψετε σε έναν εργαζόμενο να το πράξει. Δεν θα πρέπει να επιδιώξετε ούτε να εκτελέσετε εξωτερικές επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά την ώρα εργάσιμου χρόνου για τον οποίο πληρώνεστε. Δεν θα πρέπει να παράσχετε επίσης, εκτός ώρας εργασίας, υπηρεσίες για πελάτες τις οποίες θα παρείχε κανονικά το προσωπικό της PBG. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα συμπεριφοράς που παραβαίνουν αυτή την πολιτική:

  • Επιδιορθώσεις από τεχνικό υπηρεσίας στο σπίτι ενός εργαζομένου,
  • Προσωπικές εξυπηρετήσεις από διοικητικό προσωπικό,
  • Επιδιορθώσεις από μηχανικό του τμήματος κίνησης οχημάτων της Εταιρείας σε προσωπικά οχήματα κατά την ώρα εργασίας.

Η σωστή χρήση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας περιλαμβάνει και τις εταιρικές κάρτες American Express ή άλλες πιστωτικές κάρτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα που εξέδωσε η Εταιρεία μόνο για εξουσιοδοτημένες εργασίες της PBG. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ μια πιστωτική κάρτα που εξέδωσε η Εταιρεία για να χρεώσετε προσωπικά έξοδα και οφείλετε να συμμορφωθείτε με αυτή την πολιτική στην τοποθεσία σας ή σε επιχειρησιακά ταξίδια. Επιπλέον, οφείλετε να εξοικειωθείτε με την Πολιτική Ταξιδίων και Ψυχαγωγίας της PBG και να συμμορφώνεστε με αυτήν. Διατίθεται στο ενδοδίκτυο της Εταιρείας ή μπορείτε να τη ζητήσετε από τον προϊστάμενό σας.

Επιστροφή στην αρχή

Απορρητο Των Επιχειρησιακων Πληροφοριων

Ως εργαζόμενος, διευθυντής ή στέλεχος της PBG, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε απόρρητες ή ιδιοκτησιακές πληροφορίες για την επιχείρηση της PBG. Οι απόρρητες πληροφορίες δεν πρέπει να αποκαλύπτονται σε καμία περίπτωση, εκτός εάν η αποκάλυψή τους απαιτείται ρητά από το νόμο ή εγκρίθηκε προηγουμένως από το Νομικό Τμήμα (όπως, π.χ. αποκάλυψη που επιτρέπεται υπό τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που εγκρίθηκε από το Νομικό Τμήμα). Οι εμπιστευτικές πληροφορίες περιλαμβάνουν εμπορικά μυστικά και άλλες πληροφορίες που αφορούν στην επιχείρηση της PBG και οι οποίες δεν είναι γνωστές στο κοινό, όπως πληροφορίες τιμολόγησης, στρατηγικές αγοράς, οικονομικά δεδομένα, προσφορές προμηθευτή ή συνεργάτη και μη ανακοινώσιμες αγορές. Αυτού του είδους οι πληροφορίες αποτελούν πολύτιμους πόρους της Εταιρείας. Είστε υπεύθυνοι για το χειρισμό τους με πλήρη εμπιστευτικότητα και για την προστασία τους από την ενδεχόμενη κατάχρησή τους από άλλους, ακόμη και όταν φεύγετε από την Εταιρεία. Αυτό σημαίνει να διασφαλίζετε ότι κανείς δεν θα έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες της Εταιρείας για οποιονδήποτε λόγο εκτός αν είναι εργαζόμενος, διευθυντής ή στέλεχος της PBG και έχει νόμιμη, σχετιζόμενη με την επιχείρηση, ανάγκη αυτών των πληροφοριών.

Όλα τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών δεδομένων, που αναφέρονται στην επιχείρηση της PBG και τα οποία δημιουργείτε ή λαμβάνετε, ανήκουν αποκλειστικά στην PBG. Θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να διαφυλάξετε αυτά τα δεδομένα. Όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να επιστραφούν στην Εταιρεία όταν τα ζητήσει ή όταν λήξει η απασχόλησή σας ή η συνεργασία σας με την PBG.

Μη χρησιμοποιείτε τις εμπιστευτικές πληροφορίες της Εταιρείας προς δικό σας όφελος. Η ακατάλληλη χρήση των εμπιστευτικών πληροφοριών της PBG, είτε είστε ενεργός ή πρώην εργαζόμενος, μπορεί να οδηγήσει σε νομική αγωγή. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε κατάσχεση των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών και επιστροφή των κερδών από αυτά τα δικαιώματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μην αποκαλύπτετε ή μην καταχράστε εμπιστευτικές πληροφορίες άλλης εταιρείας, όπως αυτής ενός πελάτη ή προμηθευτή ή ανταγωνιστή της PBG. Συνεπείς με τη δέσμευσή μας στις πρακτικές επιχειρηματικής δεοντολογίας, σεβόμαστε τις εμπιστευτικές πληροφορίες και τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των άλλων και απαιτούμε από τους εργαζομένους, τους διευθυντές και τα στελέχη μας να σέβονται επίσης τα δικαιώματα αυτά.

Εάν εκπρόσωποι του τύπου ή αναλυτές, διευθυντές επενδύσεων ή άλλοι επαγγελματίες του χρηματιστηρίου σάς ζητήσουν μια συνέντευξη ή οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την PBG, τους προμηθευτές, πελάτες ή ανταγωνιστές της, δεν θα πρέπει να απαντήσετε στις ερωτήσεις ούτε να δώσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Απεναντίας, απευθύνετε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και αυτές των αναλυτών, διευθυντών επενδύσεων ή επαγγελματιών του χρηματιστηρίου στο Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων.

Επιστροφή στην αρχή

Εφευρεσεις

Οι εφευρέσεις των εργαζομένων μπορούν να χαρακτηριστούν ως ιδιοκτησία της Εταιρείας. Ένας εργαζόμενος μπορεί, κάποτε, να εφεύρει ή να βελτιώσει ένα προϊόν ή μια διαδικασία κατά την εργασία του στην PBG. Κατά το μέτρο όπου η εφεύρεση ή η βελτίωση σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την επιχείρηση της PBG, θεωρούνται ότι αποτελούν ιδιοκτησία της Εταιρείας, άσχετα αν η εφεύρεση ή η βελτίωση έλαβαν χώρα ή εμπνεύστηκαν ή όχι κατά την ώρα των εργάσιμων ωρών. Μεταξύ των παραδειγμάτων «εφευρέσεων» περιλαμβάνονται προγράμματα υπολογιστών, διαδικασίες παραγωγής, νέα προϊόντα και βελτιώσεις εξοπλισμού που σχετίζονται ή αναπτύχθηκαν σε συνδυασμό με την επιχείρηση της PBG.

Οφείλετε να αποκαλύψετε αμέσως και πλήρως κάθε παρόμοια εφεύρεση ή βελτίωση στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Θα σας ζητηθεί να εκχωρήσετε στην PBG όλα τα δικαιώματα για όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, κοπιράιτ ή και εμπορικά σήματα που αφορούν στην εφεύρεση.

Επιστροφή στην αρχή

Χρηση Ηλεκτρονικου Ταχυδρομειου και Διαδικτυου

Το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου PepsiCo/PBG και το Διαδίκτυο, τα οποία διαχειρίζονται οι κοινές με την PepsiCo υπηρεσίες, αποτελούν ιδιοκτησία της Εταιρείας και προορίζονται πρωτίστως για χρήση ως εργαλεία επικοινωνίας και έρευνας σε σχέση με την εξουσιοδοτημένη επιχείρηση της Εταιρείας. Αν και η χρήση αυτών των συστημάτων προορίζεται πρωτίστως για τους εξουσιοδοτημένους σκοπούς της επιχείρησης, η PBG επιτρέπει ενίοτε τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του Διαδικτύου για προσωπικούς λόγους, υπό τον όρο ότι η εν λόγω χρήση δεν παρεμβαίνει στις εργασιακές ευθύνες του χρήστη ή στην απόδοση της εργασίας του, δεν καταναλίσκει σημαντικούς πόρους ή δεν καλύπτει μη επαγγελματικές δραστηριότητες.

Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αναμένουν να έχουν το απόρρητο όταν χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τα συστήματα του Διαδικτύου. Όλα τα προϊόντα εργασίας, τα μηνύματα και οι πληροφορίες που μεταβιβάζονται μέσω αυτών των συστημάτων αποτελούν την αποκλειστική ιδιοκτησία της Εταιρείας και η PepsiCo/PBG τα παρακολουθεί ή έχει πρόσβαση σε αυτά. Όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Διαδικτύου, αποδέχεστε αυτήν την παρακολούθηση και την πρόσβαση και συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με αυτή την πολιτική καθώς και με τις πολιτικές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Διαδικτύου της PepsiCo. Οι πολιτικές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Διαδικτύου της PepsiCo/PBG διατίθενται στο ενδοδίκτυο της PBG και μπορείτε επίσης να τις προμηθευτείτε από το Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ή από το Νομικό Τμήμα.

Η χρήση των συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή Διαδικτύου για επικοινωνίες οι οποίες παραβαίνουν τις πολιτικές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή Διαδικτύου της PepsiCo/PBG, ή άλλες πολιτικές της PBG, απαγορεύεται αυστηρώς. Μεταξύ των παραδειγμάτων απαγορευμένων επικοινωνιών περιλαμβάνονται η μετάδοση μηνυμάτων ή πρόσβαση σε ιστοσελίδες που είναι προσβλητικές, προκλητικές, υποτιμητικές ή πορνογραφικές. Τα ακατάλληλα μηνύματα ή χρήση του Διαδικτύου θα επιφέρουν πειθαρχικές διώξεις οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και την απόλυση.

Επιστροφή στην αρχή

QΒάφω τη βεράντα του σπιτιού μου αυτό το σαββατοκύριακο. Μπορώ να δανειστώ το ηλεκτρικό μηχάνημα πλύσης από το τμήμα συντήρησης του εργοστασίου;

AΌχι. Τα περιουσιακά στοιχεία της PBG είναι για αποκλειστική χρήση της επιχείρησης της Εταιρείας. Δεν θα πρέπει να δανειστείτε το ηλεκτρικό μηχάνημα πλύσης.

QΗ προϊστάμενός μου μού ζήτησε να χρεώσω ένα επιχειρησιακό γεύμα στην πιστωτική κάρτα της εταιρείας, αν και παρευρισκόταν στο γεύμα, έτσι ώστε ο διευθυντής της να μην έχει να εγκρίνει τη χρέωση. Τι πρέπει να κάνω;

AΗ πολιτική της Εταιρείας δηλώνει ότι οι χρεώσεις γεύματος πρέπει να πληρώνονται από τον πιο υψηλόβαθμο εργαζόμενο που παρευρίσκεται. Θα πρέπει να ζητήσετε στην προϊστάμενό σας να πληρώσει για το γεύμα. Εάν η προϊστάμενός σας επιμένει να πληρώσετε εσείς για το γεύμα, κάντε το, αλλά αναφέρετε το θέμα στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ή καλέστε τη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG.

QΆκουσα ότι η PBG ετοιμάζεται να επικυρώσει πολύ σύντομα την προσφορά μιας μεγάλης αγοράς εξοπλισμού σε ένα νέο προμηθευτή. Γνωρίζω ότι η επιχείρησή μας θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τον προμηθευτή και περιμένω ότι η μετοχή του θα ανέβει πολύ μόλις ανακοινωθεί το νέο. Μπορώ να αγοράσω ένα μέρος από τη μετοχή του προμηθευτή;

AΌχι. Οι πληροφορίες που έχετε σχετικά με τη χορήγηση της προσφοράς που εκκρεμεί σε αυτόν τον προμηθευτή θα θεωρηθούν ως «σημαντικές μη δημόσιες πληροφορίες» και δεν θα πρέπει να αγοράσετε τη μετοχή του προμηθευτή πριν ανακοινωθεί το νέο δημόσια και μέχρις ότου το χρηματιστήριο έχει την ευκαιρία να αφομοιώσει το νέο (εν γένει 48 ώρες). Επίσης, εάν η θέση σας σάς δίνει οποιαδήποτε εξουσία λήψης αποφάσεων σχετικά με αυτόν τον προμηθευτή, η κατοχή της μετοχής του μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων, οπότε θα πρέπει να συζητήσετε οποιαδήποτε αγορά της μετοχής με το Διευθυντή σας Ανθρώπινου Δυναμικού.