Conducting Business ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ PBG

Διεξαγωγη Εργασιων με Ακεραιοτητα

Συγκρουση Συμφεροντων

Όλοι οι εργαζόμενοι, διευθυντές και στελέχη έχουν την υποχρέωση να ενεργούν σύμφωνα με το καλύτερο συμφέρον της Εταιρείας σε κάθε στιγμή. Δεν θα πρέπει να υπάρξει σε καμία στιγμή σύγκρουση ή εικασία σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των δικών σας συμφερόντων –ή της οικογένειάς σας- και των συμφερόντων της Εταιρείας.

Προκύπτει «σύγκρουση συμφερόντων» όταν το προσωπικό σας συμφέρον αντιτίθεται με οποιονδήποτε τρόπο, ή φαίνεται ότι αντιτίθεται, προς το συμφέρον της Εταιρείας. Μια σύγκρουση συμφερόντων μπορεί να προκύψει όταν εσείς ή ένα μέλος της οικογενείας σας έχετε ένα συμφέρον ή μια επένδυση που σας εμποδίζουν να εκτελέσετε αντικειμενικά, δίκαια και αποτελεσματικά την εργασία σας.

Ακολουθούν ορισμένα σενάρια τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε σύγκρουση ή σε εικασία σύγκρουσης συμφερόντων:

  • Η κατοχή ενός συμφέροντος (άλλου από το συμφέρον μέσω ενός αμοιβαίου κεφαλαίου εισηγμένου σε χρηματιστήριο) σε παροχή υπηρεσιών ή σε εργασία για οποιαδήποτε εταιρεία ή πρόσωπο που είναι πελάτης, προμηθευτής ή ανταγωνιστής της PBG.
  • Η εκτέλεση εργασίας ή υπηρεσίας για άλλη εταιρεία που αντιτίθεται στις ευθύνες σας στην PBG.
  • Η απαίτηση δώρου, δανείου ή εξυπηρέτησης (όπως εκπτώσεις ή άλλα ευεργετήματα) από τρέχοντα ή ενδεχόμενο πελάτη ή προμηθευτή.
  • Η παροχή ή η αποδοχή δώρου αξίας μεγαλύτερης από την ονομαστική αξία του και το οποίο δεν εξυπηρετεί έναν επαγγελματικό σκοπό, προς ή από τρέχοντα ή ενδεχόμενο πελάτη ή προμηθευτή.
  • Η χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών της PBG προς δικό σας όφελος ή προς όφελος άλλων.
  • Ο ανταγωνισμός με την PBG για την αγορά ή την πώληση περιουσίας, υπηρεσιών ή άλλων συμφερόντων.
  • Η ωφέλεια από μια επιχειρηματική επιδίωξη ή ευκαιρία που σχετίζεται με την επιχείρηση της PBG και για την οποία μάθατε κατά τη διάρκεια της απασχόλησής σας στην PBG ή σε συνεργασία με αυτήν.
  • Η αποδοχή δανείου ή η εξαίρεση από μια υποχρέωση λόγω της θέσης σας στην Εταιρεία.

Εάν εσείς ή ένα μέλος της οικογενείας σας συμμετέχετε σε επιχειρησιακή συναλλαγή η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγκρουση συμφερόντων, οφείλετε να γνωστοποιήσετε αμέσως αυτή τη συναλλαγή στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ή στο ενδεδειγμένο για την τοποθεσία σας πρόσωπο το οποίο, μαζί με το Γραφείο Συμμόρφωσης της PBG, θα καθορίσει αν υπάρχει πραγματική ή ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων. Εάν πράγματι υπάρχει σύγκρουση θα ενημερωθείτε σχετικά για τον τρόπο αποφυγής ή επίλυσης της σύγκρουσης.

Επιστροφή στην αρχή

Επιχειρηματικα Δωρα, Πληρωμες και Δικαιες Συναλλαγες

Η πολιτική της PBG είναι να λαμβάνει τις επαγγελματικές αποφάσεις της βάσει ικανοτήτων. Κάθε εργαζόμενος, διευθυντής και στέλεχος της Εταιρείας θα πρέπει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συναλλάσσεται δίκαια με τους πελάτες, προμηθευτές, ανταγωνιστές, το κοινό και μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή. Δεν θα πρέπει να προσφέρετε, δίνετε ή λαβαίνετε ποτέ –άμεσα ή έμμεσα– οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας προς ή από έναν επαγγελματικό συνέταιρο για να επηρεάσετε ή να ανταμείψετε μια απόφαση ή ένα αποτέλεσμα. Ολιγοδάπανα διαφημιστικά αντικείμενα, όπως φανελάκια και καπέλα, είναι γενικά ονομαστικής αξίας αντικείμενα και δεν παραβαίνουν αυτή την πολιτική. Αλλά, οποιαδήποτε δώρα αξίας, όπως γεύματα, ταξίδια, ψυχαγωγία, προπληρωμένες κάρτες δώρα ή εμπορεύματα των οποίων η αξία υπερβαίνει την ονομαστική αξία, υπόκεινται σε αυτή την πολιτική. Λόγω του ότι εμφανίζεται πάντοτε ως ανάρμοστη ενέργεια, δεν θα πρέπει να δίνετε ποτέ μετρητά σε ένα πελάτη, προμηθευτή, ή σε άλλο επαγγελματικό συνέταιρο, ασχέτως του ποσού.

Γενικά, μπορείτε μόνο να δίνετε ή να δέχεστε ένα δώρο ή να προσφέρετε ένα κίνητρο σε ή από έναν επαγγελματία συνέταιρο εάν εξυπηρετεί έναν επαγγελματικό σκοπό και έχει εγκριθεί από τον προϊστάμενό σας. Αποτελεί δική σας ευθύνη να συζητήσετε αυτά τα θέματα με τον προϊστάμενό σας ο οποίος θα καθορίσει εάν το δώρο ή το κίνητρο είναι κατάλληλα. Συνεπώς, πριν αποδεχτείτε ή κάνετε ένα δώρο ή προσφέρετε ένα κίνητρο, θα πρέπει να συζητήσετε την περίπτωση με τον προϊστάμενό σας.

Επιπλέον, όταν κάνετε ένα δώρο ή προσφέρετε ένα κίνητρο, είναι δική σας ευθύνη (1) να διασφαλίσετε την εξουσιοδότηση από την PBG και από το διευθυντή του επαγγελματικού συνεταίρου σας για να κάνετε αυτό το επαγγελματικό δώρο, (2) να διασφαλίσετε ότι το εν λόγω δώρο δεν παραβαίνει τις εσωτερικές πολιτικές της εταιρείας του επαγγελματικού συνεταίρου σας και (3) να βεβαιωθείτε ότι το δώρο δεν παραβαίνει κανένα ισχύοντα νόμο.

Επίσης, δεν θα πρέπει να προσφέρετε ποτέ δώρα ή ψυχαγωγία, εκτός από διαφημιστικά είδη (εάν επιτρέπονται από τον ισχύοντα νόμο), σε κρατικούς αξιωματούχους δίχως να λάβετε προηγουμένως τη συγκατάθεση του Νομικού Τμήματος.

Επιστροφή στην αρχή

Διεθνης Επιχειρησιακη Δεοντολογια

Όλοι οι εργαζόμενοι, διευθυντές και στελέχη οφείλουν να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες Αμερικανικούς και μη Αμερικανικούς νόμους που αναφέρονται στις τελωνειακές και εμπορικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι οφείλετε να είστε ακριβείς και αληθείς στην εκτέλεση διεθνών επιχειρησιακών συναλλαγών με τους τελωνειακούς υπευθύνους και τις κρατικές αρχές.

Η PBG υπακούει στους νόμους και κανονισμούς των χωρών όπου δραστηριοποιείται. Σεβόμαστε τις έννομες συνήθειες των χωρών που μας φιλοξενούν και υποδεικνύουμε υπεύθυνη εταιρική πολιτική συνείδηση μέσω τοπικών εθελοντικών προσπαθειών καθώς και οικονομικών και υλικών προσφορών.

Η PBG έχει δεσμευτεί στη συμμόρφωση με την Foreign Corrupt Practices Act (Πράξη περί των Ξένων Πρακτικών Διαφθοράς) (η «FCPA»), η οποία, όπως συνοψίζεται παρακάτω, απαγορεύει τη δωροδοκία ξένων αξιωματούχων και απαιτεί από την PBG τη διατήρηση βιβλίων και αρχείων τα οποία αντικατοπτρίζουν σωστά και δίκαια όλες τις συναλλαγές και τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. Η FCPA ισχύει για όλους τους εργαζομένους, διευθυντές, στελέχη και εκπροσώπους της PBG (όπως, π.χ. τις θυγατρικές και τους πράκτορές της). Όλοι οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι της PBG που συναλλάσσονται με ξένους προμηθευτές, πελάτες και επιχειρησιακούς συνεταίρους της PBG υπόκεινται στην FCPA.

Η FCPA απαγορεύει την παροχή πληρωμών, δώρων ή οποιουδήποτε πράγματος αξίας σε ξένους αξιωματούχους για να επηρεάσουν την επιχειρησιακή απόφαση του αξιωματούχου, να παροτρύνουν τον εν λόγω αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του/της προς μια ξένη κυβέρνηση ή με οποιονδήποτε τρόπο να δώσει στην Εταιρεία ένα άδικο επιχειρηματικό πλεονέκτημα. Μεταξύ των ξένων αξιωματούχων περιλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι κρατικών επιχειρήσεων, πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους, καθώς και οι υποψήφιοι για κάποιο πολιτικό γραφείο. Η FCPA απαγορεύει επίσης την προσφορά ή την αποδοχή οποιουδήποτε πράγματος αξίας σε κάποια οντότητα ή πρόσωπο (όπως σε ένα πράκτορα) εάν ένα μέρος της πληρωμής θα χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε από τις απαγορευμένες πράξεις. Επιπλέον, η πράξη FCPA περιέχει λογιστικές διατάξεις οι οποίες απαιτούν από τις εταιρίες να τηρούν βιβλία, αρχεία και λογαριασμούς τα οποία, με εύλογες λεπτομέρειες, περιγράφουν με ακρίβεια και εντιμότητα τις συναλλαγές και τη διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. Η FCPA δεν αναφέρεται στη διευκόλυνση πληρωμών για την επιτάχυνση ή τη διασφάλιση τυπικών κρατικών πράξεων.

Δεν θα πρέπει να κάνετε ποτέ μια πληρωμή ή μια προσφορά ή να δώσετε οποιοδήποτε πράγμα αξίας, άμεσα ή έμμεσα, σε έναν ξένο αξιωματούχο ή σε σύμβουλο ή πράκτορα που αφορά σε διεθνή επιχειρησιακή συναλλαγή, δίχως να αποκτήσετε προηγουμένως την έγκριση από το Νομικό Τμήμα. Όλες οι πληρωμές πρέπει να είναι για έγκυρες επιχειρησιακές υπηρεσίες και σύμφωνα με τον Κώδικα, την FCPA και τον ισχύοντα τοπικό νόμο. Το ποσό κάθε πληρωμής πρέπει να σχετίζεται εύλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και οι πληρωμές και οι υπηρεσίες πρέπει να καταγράφονται και τεκμηριώνονται σωστά. Δεν θα πρέπει ποτέ να κάνετε μια πληρωμή ή να δώσετε οποιοδήποτε πράγμα αξίας σε ξένους αξιωματούχους για να τους ενθαρρύνετε ή να τους ανταμείψετε για τη συνεργασία τους με την PBG. Όλοι οι εργαζόμενοι στην PBG οφείλουν να είναι ακριβείς και αληθείς στην εκτέλεση διεθνών επιχειρησιακών συναλλαγών με τους τελωνειακούς υπευθύνους και τις κρατικές αρχές.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα αντίγραφο της πλήρους Διεθνούς Πολιτικής Συμμόρφωσης κατά της Δωροδοκίας της PBG από το Νομικό Τμήμα ή από το ενδοδίκτυο της Εταιρείας.

Επιστροφή στην αρχή

Ακριβεια των Δηλωσεων Προβολης

Οι πωλήσεις και οι δραστηριότητες προβολής οφείλουν να αντικατοπτρίζουν την ακεραιότητα και τα υψηλά πρότυπα δεοντολογίας της Εταιρείας. Θα είμαστε αληθείς και ακριβείς στις επιχειρησιακές επικοινωνίες μας με τους πελάτες, επιχειρησιακούς συνεταίρους και καταναλωτές μας.

Επιστροφή στην αρχή

Ακριβεια και Διατηρηση των Επιχειρησιακων Αρχειων και των Επικοινωνιων

Η PBG υποχρεούται από το νόμο να κρατά αρχεία και λογαριασμούς που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια και δικαιοσύνη την επιχείρησή μας. Η PBG απαιτεί επίσης να διατηρούμε ένα σύστημα εσωτερικών διαδικασιών λογιστικού ελέγχου.

Αποτελεί δική σας ευθύνη να κρατάτε σωστά και ακριβή αρχεία για όλα τα είδη δραστηριοτήτων της PBG, όπως, για παράδειγμα, αγορές ακατέργαστων υλών και συμπυκνωμένων προϊόντων, ποιοτικό έλεγχο, απώλεια αποθεμάτων και πωλήσεις προϊόντων. Δεν θα πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να καταχωρείτε λανθασμένα ή τροποποιημένα στοιχεία, ή να παροτρύνετε ή να επιτρέπετε σε άλλους να κάνουν το ίδιο. Δεν θα πρέπει να συγκροτήσετε ποτέ ή να επιτρέψετε τη συγκρότηση μη δημοσίων ή μη καταχωρημένων εταιρικών ταμείων για οποιονδήποτε λόγο, ούτε να τοποθετήσετε τα κεφάλαια της Εταιρείας σε οποιουσδήποτε προσωπικούς ή μη εταιρικούς λογαριασμούς.

Τα επιχειρησιακά αρχεία πρέπει να διατηρούνται σύμφωνα με τις πολιτικές διατήρησης αρχείων της Εταιρείας και τους ισχύοντες νόμους. Δεν θα πρέπει ποτέ να καταστρέψετε αρχεία (εσείς οι ίδιοι ή να επιτρέψετε σε άλλους να τα καταστρέψουν) που σχετίζονται με τρέχουσες ή πιθανές δικαστικές αγωγές ή με διεξαγωγή έρευνας μέχρι το τέλος της δικαστικής αγωγής ή της έρευνας και δίχως να επικοινωνήσετε πριν με το Νομικό Τμήμα. Η μη εξουσιοδοτημένη καταστροφή παρόμοιων εγγράφων θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις για την PBG και το πρόσωπο που αναμείχθηκε, μέχρι ενδεχόμενες αστικές ή και ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα, υπό την αμερικανική νομοθεσία, είναι παράνομη η καταστροφή εγγράφων γνωρίζοντας ότι τα εν λόγω έγγραφα μπορεί να σχετίζονται με κάποια επίσημη άσκηση αγωγής. Η καταστροφή εγγράφων υπό αυτές τις περιστάσεις αποτελεί σοβαρή παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο και μέχρι είκοσι (20) χρόνια φυλάκισης.

Όπως και με όλες τις έρευνες , οφείλετε να συνεργάζεστε πλήρως με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές.

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Πολιτική Διατήρησης Αρχείων της PBG, επικοινωνήστε με το Νομικό Τμήμα.

Επιστροφή στην αρχή

Ποιοτητα Δημοσιων Γνωστοποιησεων

Η Εταιρεία παρέχει στους μετόχους της πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες, σε όλους τους σημαντικούς τομείς, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Εταιρείας και τα αποτελέσματα των επιχειρήσεών της. Οι εκθέσεις και τα έγγραφά μας που υποβάλλονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς («SEC») των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις μας περιλαμβάνουν πλήρη, δίκαιη, σωστή, έγκαιρη και κατανοητή γνωστοποίηση. Η Εταιρεία καθιέρωσε ελέγχους και διαδικασίες γνωστοποίησης για να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία των περιοδικών εκθέσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και άλλων δημοσίων γνωστοποιήσεων συγκεντρώνονται και διατίθενται εγκαίρως στα ανώτερα διοικητικά στελέχη. Αυτοί οι έλεγχοι και οι διαδικασίες παρακολουθούνται και αξιολογούνται από την Επιτροπή Γνωστοποίησης Πληροφοριών που περιλαμβάνει τον Γενικό Σύμβουλο, τον Ελεγκτή, τον Αντιπρόεδρο Επενδυτικών Σχέσεων και τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου. Όλοι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη οφείλουν να συνεργάζονται πλήρως με την Επιτροπή Γνωστοποίησης Πληροφοριών και να υποβάλλουν οποιαδήποτε εφαρμόσιμη πληροφορία όταν τους το ζητούν.

Επιστροφή στην αρχή

QΠοιος ερευνά τα θέματα που αναφέρονται στη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας;

AΤο Γραφείο Συμμόρφωσης της PBG εξετάζει τη σύνοψη της κλήσης και αναθέτει την κλήση στο κατάλληλο τμήμα της PBG για την έρευνα και την επίλυση. Για παράδειγμα, τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των εργαζομένων ερευνώνται συνήθως από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Θέματα λογιστηρίου, εσωτερικού ελέγχου ή εξεταστικού ελέγχου ερευνώνται συνήθως από το Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου.

QΕάν αναφέρω ένα ζήτημα, αυτό θα στραφεί εναντίον μου;

AΗ PBG δεν θα ανεχτεί αντίποινα εναντίον οποιουδήποτε εργαζομένου ο οποίος καλεί τη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG ή επικοινωνεί με το Γραφείο Συμμόρφωσης της PBG, ή το ενδεδειγμένο πρόσωπο, για να αναφέρει με καλή πίστη μια ανησυχία ή μια παράβαση.

QΈχω ένα προσωπικό μου φίλο ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος εργολάβος. Ξέρω ότι ο φίλος μου κάνει πολύ καλή δουλειά με λογικές τιμές. Μπορώ να προσλάβω το φίλο μου για να κάνει μια ηλεκτρική εργασία στη Εταιρεία μου;

AΟι φίλοι εργαζομένων δεν απαγορεύεται να εκτελούν εργασίες για την Εταιρεία, εφόσον η προσωπική σας σχέση δεν επηρεάζει την απόφαση πρόσληψης. Δεν θα πρέπει να συμμετάσχετε στη διαδικασία λήψης απόφασης (δηλαδή ο προϊστάμενός σας θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση πρόσληψης) για να αποφύγετε την εντύπωση σύγκρουσης συμφερόντων. Ο φίλος σας θα πρέπει να υποβάλει μια προσφορά, όπως αναφέρεται στην Πολιτική ανταγωνιστικής προσφοράς της Εταιρείας, μαζί με άλλους εγκεκριμένους εργολάβους. Εάν ο φίλος σας κερδίσει το συμβόλαιο, θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να συμμετάσχετε στην έγκριση των τιμολογίων ή στην πληρωμή στην εταιρεία του φίλου σας.

QΕργάζομαι στο τμήμα κίνησης των οχημάτων της Εταιρείας και ταυτόχρονα έχω μια επιχείρηση παραγωγής μετάλλων. Το Τμήμα ΜΕΜ ενδιαφέρεται για ράφια για τα δοχεία τους CO2 και ξέρω ότι μπορώ να τα φτιάξω στο εργαστήριό μου. Μπορώ να παράγω τα ράφια και να τα πουλήσω στην PBG μέσω της παράλληλης επιχείρησής μου;

AΌχι. Εν γένει, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναλάβουν την εργολαβία για παροχή εξωτερικών υπηρεσιών για την Εταιρεία. Η πρόσληψη εργαζομένων ως εργολάβων μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα ζητήματα (όπως, π.χ. παραβάσεις φόρων μισθολογίου, ασφαλιστική υποχρέωση, σύγκρουση συμφερόντων, κλπ.).

QΈνας από τους προμηθευτές μου με προσκάλεσε σε μια «εκδήλωση προς τιμή ενός πελάτη» που θα λάβει χώρα σε ένα θέρετρο για γκολφ. Μπορώ να παρευρεθώ σε αυτή την εκδήλωση;

AΘα πρέπει να μιλήσετε με τον προϊστάμενό σας και να αναλογιστείτε τα εξής:

  • Η αποδοχή δώρων ή ψυχαγωγίας από επιχειρηματικούς συνεταίρους αξίας μεγαλύτερης από την ονομαστική τους αξία αντιτίθεται στην πολιτική της Εταιρείας.
  • Για όλες τις επιχειρησιακές συναντήσεις και τα ταξίδια πρέπει να καθορίζεται ένα έγκυρος επιχειρηματικός σκοπός.
  • Πώς θα φανεί στους ανταγωνιστικούς προμηθευτές σας η συμμετοχή σας στην εκδήλωση;

Η συμμετοχή σε μια εκδήλωση όπως αυτή, ιδιαίτερα όταν θα έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε τις αποφάσεις αγοράς, ενδέχεται να αποτελέσει σύγκρουση συμφερόντων. Εάν έχετε μια κάποια αμφιβολία, είναι καλύτερα να αρνηθείτε ευγενικά.

QΈχω ακούσει ότι οι πολυτελείς θέσεις της PBG στις κερκίδες του τοπικού σταδίου είναι ελεύθερες. Θα ήθελα να προσκαλέσω έναν από τους καλύτερους πελάτες μου στο παιχνίδι. Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου;

AΘα πρέπει να μιλήσετε με τον προϊστάμενό σας πριν στείλετε την πρόσκληση. Είστε υπεύθυνος για να διασφαλίσετε ότι ο αποδέκτης ενός δώρου ή μιας ψυχαγωγίας έχει εξουσιοδότηση να τα αποδεχτεί, έλαβε έγκριση από το διευθυντή του/της και δεν θα παραβεί τις εσωτερικές πολιτικές της εταιρείας του/της αποδεχόμενος το δώρο ή την ψυχαγωγία.

QΟ τοπικός ελεγκτής κτιρίων, στη χώρα μου, μού είπε ότι μπορεί να επιταχύνει τον έλεγχο του σχεδίου οικοδόμησης μας εάν του δώσω 100 δολάρια. Θα ήθελα να κρατήσω την ημερομηνία ολοκλήρωσης και τον προϋπολογισμό του έργου. Μπορώ να του δώσω τα χρήματα;

AΣυμβουλευτείτε το Νομικό Τμήμα της PBG πριν καταβάλετε την πληρωμή ή πριν δώσετε οποιοδήποτε πράγμα αξίας σε ένα κρατικό αξιωματούχο. Εάν το νομικό Τμήμα εγκρίνει την πληρωμή, θα πρέπει να κρατήσετε λεπτομερή και ακριβή στοιχεία της πληρωμής και του σκοπού της.

QΠαρήγγειλα και έλαβα υλικά και προμήθειες κατά την τρέχουσα περίοδο. Το σύνολο των τιμολογίων των υλικών και προμηθειών υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό που είχα για την τρέχουσα περίοδο. Μπορώ να διεκπεραιώσω ορισμένα τιμολόγια αυτήν την περίοδο και μερικά την επόμενη για να αποφύγω να υπερβώ τον προϋπολογισμό μου;

AΌχι. Τα αγαθά ή οι υπηρεσίες που παραλήφθηκαν από την Εταιρεία πρέπει να εμφανίζονται στα βιβλία και στο αρχείο την ίδια περίοδο που παραλήφθηκαν, άσχετα από θέματα προϋπολογισμού. Η επεξεργασία όλων των τιμολογίων πρέπει να γίνει την τρέχουσα περίοδο. Παρομοίως, η επεξεργασία για πληρωμή αγαθών που παραγγέλθηκαν την τρέχουσα περίοδο και παραλήφθηκαν την επόμενη περίοδο πρέπει να γίνει κατά την περίοδο που παραλήφθηκαν τα αγαθά.

QΕίμαι πολύ κοντά στην επίτευξη των προβλεπόμενων πωλήσεών μου και είναι η τελευταία εβδομάδα της περιόδου. Χρειάζομαι να πουλήσω μόλις 500 επιπλέον κιβώτια για να φτάσω τον αριθμό μου. Κάλεσα έναν από τους πελάτες μου που δεσμεύτηκε να αγοράσει τα 500 κιβώτια από μένα την ερχόμενη εβδομάδα. Μπορώ να βάλω τα κιβώτια στην άκρη για παράδοση την άλλη εβδομάδα και να καταγράψω την πώληση για αυτή την εβδομάδα;

AΌχι. Το έσοδο μπορεί να αναγνωριστεί μόνο όταν η κατοχή, ή ο τίτλος και ο κίνδυνος απώλειας μεταβιβαστούν από την Εταιρεία στον πελάτη. Αυτό πραγματοποιείται συνήθως με την παράδοση του προϊόντος στον πελάτη.