Αναφορα Παραβασης ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ PBG

Αναφορα Παραβασης

Θα πρέπει να αναφέρετε μια πραγματική ή ενδεχόμενη παράβαση αυτού του Κώδικα στον προϊστάμενό σας, στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού ή στο ενδεδειγμένο πρόσωπο για την τοποθεσία σας (δείτε παρακάτω).

Οι παραβάσεις ή οι υποψίες για παραβάσεις σχετικά με θέματα λογιστηρίου, εσωτερικού ελέγχου ή εξεταστικού ελέγχου μπορούν να αναφέρονται στη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG ή εγγράφως στο Γραφείο Συμμόρφωσης της PBG. Εάν εργάζεστε εκτός των Η.Π.Α. και Καναδά, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το ενδεδειγμένο για την τοποθεσία σας πρόσωπο: στη Ρωσική Ομοσπονδία, το Διευθυντή των Οργανωτικών Δυνατοτήτων, στην Ελλάδα, το Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και στην Ισπανία, Τουρκία και Μεξικό τον Ελεγκτή. Θα πρέπει να παρέχετε αρκετές πληροφορίες στην PBG για να μπορέσει να διεξάγει σωστά την έρευνά της. Αν και η αναφορά είναι πάντοτε εμπιστευτική, ενδέχεται να υπάρξουν περιστάσεις όπου απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για την ολοκλήρωση μιας έρευνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ενημερωθείτε σχετικά, αλλά, και πάλι, η επικοινωνία θα διεξαχθεί με εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

Κάθε εργαζόμενος, διευθυντής και στέλεχος οφείλει να συνεργάζεται πλήρως με τις εσωτερικές έρευνες που αφορούν πραγματικές ή ενδεχόμενες παραβάσεις του Κώδικα.

Η PBG δεν θα ανεχτεί αντίποινα εναντίον οποιουδήποτε εργαζομένου ο οποίος επικοινωνεί με το γραφείο Συμμόρφωσης της PBG, τη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG ή το ενδεδειγμένο πρόσωπο για να αναφέρει με καλή πίστη μια υποψία ή μια παράβαση. Η ανοικτή επικοινωνία δίχως φόβο ή τιμωρία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή εφαρμογή αυτού του Κώδικα.

QΜία από τους συναδέλφους μου μού είπε ότι νομίζει πως ο διευθυντής της περιλάμβανε προσωπικά γεύματα στο εξοδολόγιό του ως επαγγελματικά έξοδα. Θα πρέπει να το αναφέρω σε κάποιον;

AΝαι. Αναμένεται από σάς να αναφέρετε οποιαδήποτε ενδεχόμενη παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας, της πολιτικής της Εταιρείας ή του νόμου. Θα πρέπει να αναφέρετε αυτές τις πληροφορίες στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το πράξετε, θα πρέπει να καλέσετε τη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG για να αναφέρετε αυτή την πιθανή παράβαση. Οι κλήσεις στη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας αντιμετωπίζονται με εμπιστευτικότητα και δεν θα υπάρξουν αντίποινα.

QΠοιος απαντά στη Γραμμή Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG;

ATΗ διαχείριση της Γραμμής Επιχειρησιακής Δεοντολογίας της PBG γίνεται από έναν εξωτερικό παροχέα υπηρεσιών. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της κλήσης μεταβιβάζονται στο Γραφείο Συμμόρφωσης της PBG, το οποίο επιβλέπει τη διαδικασία για να διασφαλίζει ότι ερευνώνται όλα τα ζητήματα που αναφέρονται. Οι καλούντες οφείλουν να δώσουν λεπτομερείς και συγκεκριμένες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κλήσης έτσι ώστε η PBG να μπορέσει να ερευνήσει σωστά και πλήρως το θέμα.