Αθεμιτη Χρηση Εμπιστευτικων Πληροφοριων ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ PBG

Αθεμιτη Χρηση Εμπιστευτικων Πληροφοριων

Η PBG έχει δεσμευτεί στην αρχή της δίκαιης και ανοικτής αγοράς για κινητές αξίες εισηγμένες σε χρηματιστήριο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νόμων των Ηνωμένων Πολιτειών περί κινητών αξιών. Η αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών –συναλλαγή σε μια μετοχή εταιρείας βάσει γνώσης σημαντικών γεγονότων μη γνωστών στο ευρύ κοινό– είναι παράνομη. Η εμπιστευτική υπόδειξη αυτών των γεγονότων, μη δημοσίων πληροφοριών σε άλλους είναι εξίσου παράνομη σε πολλές περιπτώσεις. Προβλέπονται σημαντικές αστικές και ποινικές κυρώσεις και για τις δύο πράξεις που περιλαμβάνουν μεγάλες ποινές και φυλακίσεις.

Δεν θα πρέπει να συναλλάσσεστε ποτέ μετοχές της PBG βάσει της γνώσης σημαντικών πληροφοριών μη γνωστών στο ευρύ κοινό. Οι πληροφορίες θεωρούνται σημαντικές αν υπάρχει μια βασική πιθανότητα ότι ένας λογικός επενδυτής θα τις θεωρούσε ως σημαντικές για την απόφασή του να αγοράσει, πωλήσει ή κρατήσει τις κινητές αξίες του. Αυτή η πολιτική ισχύει για τις άμεσες αγορές και πωλήσεις μετοχών της PBG και, όπου ισχύει, για την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών της PBG και για συναλλαγές του προγράμματος 401(k) και του προγράμματος προεισπραγμένου εισοδήματος (άλλου από αυτού που προέρχεται από την επιλογή παρακράτησης του μισθού σας).

Δεν θα πρέπει επίσης να δίνετε ποτέ σημαντικές μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με την PBG σε κανένα εκτός της PBG, όπως στα μέλη της άμεσης οικογένειάς σας. Η PBG απαγορεύει αυστηρά σε όλους τους εργαζομένους, διευθυντές και στελέχη να χρησιμοποιούν σημαντικές μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με την PBG προς προσωπικό όφελος ή να επιτρέπουν σε άλλους να το πράξουν. Η PBG απαγορεύει επίσης σε όλους τους εργαζομένους, διευθυντές και στελέχη την πρακτική των ακάλυπτων πωλήσεων (δηλαδή την πώληση κινητών αξιών που δεν κατέχουν ακόμη) ή τη συναλλαγή δικαιωμάτων προαίρεσης προσφοράς ή ζήτησης ή δικαιωμάτων προαίρεσης που συναλλάσσονται στην αγορά και αναφέρονται στις κινητές αξίες της PBG.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να επιδίδεστε ποτέ σε συναλλαγές μετοχών άλλων εταιρειών βάσει σημαντικών μη δημοσίων πληροφοριών που αποκτήσατε σχετικά με αυτή την εταιρεία μέσω της απασχόλησής σας ή σε συνεργασία με την PBG.

Μεταξύ των παραδειγμάτων των σημαντικών πληροφοριών περιλαμβάνονται μια σημαντική αναθεώρηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω των προβλέψεων κερδών, μια σημαντική εξέλιξη που αναφέρεται σε έναν πελάτη (όπως η απόκτηση ή η απώλεια σημαντικής σύμβασης), η ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος, μια κρίσιμη αλλαγή διαχείρισης, μια σημαντική απόκτηση ή εκποίηση, ή γεγονότα που αναφέρονται στις κινητές αξίες της Εταιρείας, όπως διασπάσεις ή μερίσματα μετοχής. Πληροφορίες θεωρούνται ως μη δημόσιες έως ότου εμφανιστούν σε δημοσιεύματα του τύπου ή σε υποβολές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η αγορά είχε τον καιρό να τις αφομοιώσει (εν γένει 48 ώρες).

Για περισσότερες πληροφορίες επί της αθέμιτης χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών και εμπιστευτικών υποδείξεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Νομικό Τμήμα.