Εμπορικες Πρακτικες ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ PBG

Εμπορικες Πρακτικες

Η PBG αντιμετωπίζει σθεναρά, δίκαια και με ισχυρή ανεξάρτητη επιχειρηματική κρίση τη διεξαγωγή των επιχειρήσεών μας. Συμμορφωνόμαστε επίσης με τους νόμους που διέπουν τις πρακτικές του εμπορίου και του ανταγωνισμού. Οι χώρες στις οποίες λειτουργεί η PBG έχουν εν γένει νόμους και κανονισμούς που αναφέρονται συνήθως ως «αντιμονοπωλιακοί» νόμοι στις Η.Π.Α. και νόμοι «περί ανταγωνισμού» σε άλλες χώρες, και αποσκοπούν στο να προωθήσουν τον ανταγωνισμό ελεύθερης αγοράς και να προστατεύσουν τους καταναλωτές και τους ανταγωνιστές από την αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά. Αυτοί οι νόμοι και κανονισμοί διασφαλίζουν επίσης την ύπαρξη πλαισίων του θεμιτού ανταγωνισμού που επιτρέπουν το δίκαιο συναγωνισμό στις επιχειρήσεις με βάση την τιμή, την αξία, την ποιότητα και την υπηρεσία. Όλοι οι εργαζόμενοι της PBG και τα στελέχη οφείλουν –ανά πάσα στιγμή και χωρίς καμία εξαίρεση– να τηρούν το γράμμα και το πνεύμα των αντιμονοπωλιακών νόμων ή νόμων περί ανταγωνισμού και αυτή την πολιτική. Οι παραβάσεις των νόμων μπορούν να επιφέρουν αυστηρές ποινές κατά της PBG και των ατόμων που προβαίνουν σε αυτές τις παραβάσεις, όπως πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.

Ανταγωνιστες

Η PBG ορίζει ανεξάρτητα τις δικές της τιμές και εκπτώσεις, τους όρους πωλήσεων και τις πληρωμές για την προβολή των προϊόντων, με γνώμονα τα έξοδα, την ανάγκη αύξησης της αξίας της εταιρείας και τις συνθήκες της ανταγωνιστικής αγοράς. Οποιαδήποτε συμφωνία ή συνεννόηση, γραπτή ή προφορική, επίσημη ή ανεπίσημη, ρητή ή υπονοούμενη μεταξύ των ανταγωνιστών να αυξήσουν, μειώσουν ή σταθεροποιήσουν τις τιμές αντιβαίνει στην πολιτική της Εταιρείας.

Δεν θα πρέπει να συζητάτε τιμές, κόστος, πληρωμές για την προβολή των προϊόντων ή όρους πώλησης με έναν ανταγωνιστή. Εάν ένας ανταγωνιστής προσπαθήσει να σας εμπλέξει σε συζήτηση περί καθορισμού τιμών, θα πρέπει να διακόψετε ευγενικά τη συζήτηση. Όταν κάνετε προσφορές σε επιχειρήσεις, μη συζητάτε ποτέ την προσφορά με έναν ανταγωνιστή και μην προβαίνετε σε συμφωνία ή συνεννόηση σχετικά με τη διαδικασία της προσφοράς. Δεν θα πρέπει να ανταλλάσσετε άμεσα λίστες τιμών με ανταγωνιστές. Βεβαιωθείτε ότι οι λίστες ανταγωνιστικών τιμών που αποκτάτε έχουν δημοσιευθεί ή διατίθενται δημόσια στο εμπόριο.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρευρίσκεστε σε διοικητική συγκέντρωση ή σε συνέδριο εμπορικού συλλόγου όπου μπορούν να υπάρξουν ανταγωνιστές. Οι περιστασιακές συζητήσεις μπορεί εύκολα να παρεξηγηθούν ή να παρερμηνευτούν. Εάν βρεθείτε σε αμφίβολη θέση με έναν ανταγωνιστή (όπως, π.χ. αν ένας ανταγωνιστής προσπαθεί να σας εμπλέξει σε συζήτηση σχετικά με τον καθορισμό τιμής για ένα συγκεκριμένο πελάτη ή για τη διαδικασία του καθορισμού τιμής), διακόψτε αμέσως τη συζήτηση και καλέστε το Νομικό Τμήμα.

Επιστροφή στην αρχή

Πελατες

Η PBG θα αποφασίσει ανεξάρτητα αν θα πωλήσει σε ένα συγκεκριμένο πελάτη ή όχι καθώς και για τις συνθήκες πώλησης, με βάση τις επιχειρησιακές της ανάγκες και τις συνθήκες της αγοράς. Η PBG μπορεί να συζητήσει και να προτείνει τιμές λιανικής στους πελάτες της, αλλά οι πελάτες διατηρούν πάντοτε τη δυνατότητα να καθορίσουν τις δικές τους λιανικές τιμές. Καθορίζοντας τις τιμές χονδρικής, τις εκπτώσεις και τις πληρωμές για την προβολή των προϊόντων για διάφορους πελάτες, η PBG θα αντιμετωπίσει δίκαια όλους τους πελάτες και σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους.

Επιστροφή στην αρχή

Προμηθευτες

Η PBG είναι ελεύθερη να επιλέξει τους προμηθευτές της και να αρνηθεί τη συνεργασία της με οποιονδήποτε συγκεκριμένο προμηθευτή. Οι αποφάσεις της PBG, ωστόσο, πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα και χωρίς τη συμφωνία ή συνεννόηση με ανταγωνιστή ή άλλο προμηθευτή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αντιμονοπωλιακούς νόμους και τους νόμους περί ανταγωνισμού όσον αφορά στους πελάτες, τους ανταγωνιστές ή τους προμηθευτές, επικοινωνήστε με το Νομικό Τμήμα.

Επιστροφή στην αρχή

QΜετά από ένα διαπληκτισμό με ένα συνάδελφο, άρχισε να με απειλεί. Δεν αισθάνομαι ασφαλής όταν φεύγω από τις εγκαταστάσεις στο τέλος της βάρδιας μου. Τι πρέπει να κάνω;

AΘα πρέπει να αναφέρετε αμέσως την ανησυχία σας στον προϊστάμενό σας ή στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού. Η βία στο χώρο εργασίας, η οποία περιλαμβάνει απειλητικές εκφράσεις ή βίαιη συμπεριφορά δεν θα γίνει ανεκτή και αποδεκτή στην PBG.

QΈνας εργαζόμενος ανταγωνιστής με σταμάτησε και μου ζήτησε αν η PBG θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ορισμένα τοπικά κολέγια στην περιοχή μου. Γνωρίζω ότι δεν πρέπει να συζητώ σχετικά με τη δουλειά με ανταγωνιστές. Πώς πρέπει να απαντήσω;

AΈχετε δίκιο. Δεν θα πρέπει να συζητάτε ποτέ προσφορές, τιμές, κόστος, διαφημιστικές πληρωμές ή όρους πώλησης με έναν ανταγωνιστή. Θα πρέπει να πείτε στον άλλο εργαζόμενο ότι δεν μπορείτε να συζητήσετε οποιαδήποτε σχέδια μαζί του. Θα πρέπει επίσης να αναφέρετε τη συζήτησή σας στον προϊστάμενό σας και στο Νομικό Τμήμα της PBG.