Enforcing Business Ethics Dünya Çapında Geçerli Davranış Yasası PBG

İş Etikleri ve Yasalara Uymayı Sağlamak

Müşterilerimize, çalışanlarımıza, tüketicilerimize ve hissedarlarımıza etik ve sorumluk ilkeleri doğrultusunda ve yürürlükteki yasalara tamamen uyarak iş yapacağımıza dair söz veriyoruz.

Davranış Yasasında tanımlanan ilkeler bu taahhüdümüzü anlatmaktadır; PBG’nin ve iştiraklerinin Kanada, Rusya, İspanya, Yunanistan, Türkiye ve Meksika’daki şirketleri dahil, kontrolü altında bulunan iş ortaklarındaki (toplu olarak, “PBG” veya “Şirket”) tüm PBG çalışanları, yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri tarafından uyulması gereken çalışma standartlarımızı belirlemektedir.

Bir PBG çalışanı veya yöneticisi olarak göreviniz veya çalıştığınız lokasyon ne olursa olsun, her zaman etik davranışlar içinde bulunmalı ve kanunlara ve Davranış Yasası’na tamamen uymalısınız. Hiç kimseyi, hiç bir zaman Yasa’yı ihlal edecek bir davranışa yönlendirmemelisiniz ya da kanunları çiğneyen birini görmezlikten gelmemelisiniz veya korumamalısınız.

Davranış Yasası istisnasız bir şekilde uygulanacaktır. Davranış Yasası’nı ihlal eden bir çalışan veya yöneticiye karşı uygun olan disiplin cezası (buna işe son verme dahildir) uygulanacaktır. Bunun yanı sıra yürürlükteki bir yasayı ihlal eden birine karşı şirket dava açma yoluna gidebilir.

PBG yüksek etik iş prensiplerini sadece her PBG çalışanının ve yöneticisinin katılımı ve işbirliği ile sürdürebilir.

SYöneticim yüksek iskontolu/indirimli noktalar üzerinden fatura keserek spot piyasaya ürün satıp bu ayki hedefimizi bu yolla tutmamızı istedi. Yöneticimin bu talimatını uygularsam şirket politikalarına aykırı davranmış olacağım. Bu konuda kimden tavsiye alabilirim?

CHaklısınız. Endişeniz hakkında İnsan Kaynakları Yöneticinizle görüşebilirsiniz. Yaptığınız satışı bilerek başka bir kanal üzerinden göstermek şirket belgelerinde tahrifat yapmak ve şirket kaynaklarını kötü kullanmak olarak değerlendirilmektedir ve şirket politikalarına aykırıdır. Bu konuda PBG İş Etiği Hattını ya da PBG Uyum Ofisi’ni de arayabilirsiniz.

SPBG işyeri politikaları veya eleman seçim süreçleri hakkında sorum olduğunda kimi aramalıyım?

Cİşyeri ile ilgili sorularınızı veya endişelerinizi yönlendireceğiniz ilk ve genellikle en iyi kaynağınız yöneticinizdir. Ayrıca tavsiye için İnsan Kaynakları Yöneticiniz ile de irtibata geçebilirsiniz.