PBG Çalışma Ortamı Dünya Çapında Geçerli Davranış Yasası PBG

PBG Çalışma Ortamı

PBG’de sonuçlara saygı yoluyla ulaşmayı taahhüt ederiz. Şirket, İş Kanunu ve uluslararası insan hakları standartları ile uyum içindedir ve sürekli olarak pozitif, güvenli ve herkesi kapsayan bir iş ortamı sunmaya çalışmaktadır.

Her PBG çalışanı, temsilcisi ve yöneticisi aşağıda belirtilmiş iş yeri politikalarımıza uymak zorundadır. Bu politikaların herhangi birinin ihlali, derhal yöneticinize veya İnsan Kaynakları Yöneticinize raporlanmalıdır. Davranış Yasasının ihlalinde veya ihlal endişesinde olduğu gibi, İş Yeri Politikası ihlali veya potansiyel ihlalini raporlamaktan dolayı da size karşı bir eylem yapılmayacaktır.

Eşit İstihdam Fırsatı

PBG tüm çalışanlarına ve başvuru sahiplerine yürürlükteki çalışma yasalarına uygun olarak eşit istihdam fırsatı sağlamaktadır. PBG’nin Eşit İstihdam Fırsatı Politikası ve Cinsel Tacizi Engelleme Politikası bu yasalara uymayan kayırmaları veya tacizi tamamen uygunsuz görmektedir. Bu politikalar iş başvurusu, işe alma, işten çıkarma, ücret belirleme, iş dağıtımı, eğitim ve promosyon gibi tüm şirket aktiviteleri için geçerlidir.

Taciz içine istek dışı cinsel yaklaşımlar ve kişisel niteliklere (örneğin ırk veya cinsiyet gibi) dayalı, iş yerinde rahatsızlık yaratan sözlü veya fiziksel davranışlar da girmektedir. Ayrımcılık veya tacize dayalı şikayetler ciddiye alınır ve anında incelenir. Ayrımcılık yaptığı ya da başkalarını taciz ettiği belirlenen çalışanlar disiplin cezası alabilirler ya da PBG ile ilişikleri kesilebilir.

PBG tüm işe alım işlemlerinde sakat ve gaziler ile ilgili yürürlükteki yasalara uyar. Özel bir düzenlemeye ihtiyaç duyarsanız lütfen İnsan Kaynakları Yöneticinizle irtibata geçin.

Başa Dön

Çeşitlilik

PBG olarak çalışanlarımızdan kendilerine karşı dürüst olmalarını ve fikir veya düşündüklerini açıkça söyleme rahatlığına sahip olmalarını istiyoruz. Uzun vadeli hedeflerimize ve olmak istediğimiz organizasyona ulaşmamız için çeşitlilik çok önemli bir etkendir. Çeşitliliğin çerçevesine; çalışanlar, müşteriler, tüketiciler, toplum ve hissedarların tamamını girmektedir.

Çeşitlilik PBG çalışanlarını farklı bireyler yapan ırk, din, ulusal köken, cinsiyet, cinsel kimlik veya görünüm, deneyim, çalışma biçimi, kültür, yaş, lisan, sakatlık, cinsel yönelim, ve iş çevremizde bulunan diğer farklılıklar gibi farklı değerlerdir.

Her çalışan, diğer çalışanların kendisini değerli ve işe anlamlı bir katkı sağladığını hissettiği biçimde çalışabileceği bir ortam yaratmak için üzerine düşeni yapmalıdır. Herkese saygılı davranılmalıdır.

PBG’de, insanlarımız bizim rekabet avantajımızdır ve çeşitlilik yaptığımız her işte önemli rol oynar. Hizmet verdiğimiz pazarları anlamak, değişik becerilere sahip ve değişik ortamlardan gelmiş en iyi insanları çekip aramızda tutabilme yetimize bağlıdır. Bunu yapabilmemiz bizim tercih edilen işveren, şişeleyici, içecek ve yatırım şirketi olmamızı sağlayacaktır.

Başa Dön

İnsan Hakları

Bir uluslararası işveren olarak PBG tüm bölgelerimizde temel insan haklarını sağlamaya bağlı kalmıştır. İş yerinde insan hakları konusunda Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü’nün temel önceliklerine göre hareket etmekteyiz:

  • Örgütlenme özgürlüğü;
  • Her türlü zorunlu ve zorlamalı işçiliğe son verilmesi;
  • Ayrımcılığa son verilmesi; ve
  • Çocuk işçilerin kullanılmasının tamamen engellenmesi.

PBG ulusal ve yerel iş kanunlarına tamamen uyar ve uluslararası işçi standartlarına riayet eder. Çok iyi iş fırsatları sunmaktayız, yüksek standartlarda sağlıklı ve güvenli iş yerleri sunmaktayız, çalışanlarımızı iş yerindeki aktivitelere katılmaya teşvik etmekteyiz ve bir çok çalışan gelişim fırsatı sunmaktayız.

Tedarikçilerimiz ve satıcılarımızdan da uluslararası insan hakları standartlarına uymalarını beklemekteyiz.

Başa Dön

İşyeri Güvenliği

PBG çalışanlarına güvenli ve konforlu bir çalışma ortamı sunmaya bağlı kalmıştır. Yaralanmaları ve maddi hasarları engelleyecek programlar geliştirdik, çalışanlarımızın ve varlıklarımızın güvenliğini temin etmek için teknolojilere yatırım yaptık ve iş yaptığımız toplumlardaki nizami ve etik standartlara uymaya devam ediyoruz. Yürürlükteki tüm güvenlik, sağlık ve taşıma kanunlarına uymak ve herhangi bir hükümet araştırması ya da denetimi sırasında tamamen işbirliği yapmak tüm PBG çalışanlarının görevidir.

PBG’nin çalışan güvenliğine verdiği önem ayrıca şirketin “sıfır tolerans” İş Yeri Şiddet Politikasında da görülmektedir. Şirketin İş Yeri Şiddet Politikası şunları açıkça yasaklamaktadır (1) şiddet dolu davranışlar, (2) tehdit içeren konuşma veya davranışlar, ve (3) PBG mahallerinde, şirket görevi sırasında ya da şirket için çalışıldığı sırada herhangi biri tarafından silah bulundurulması veya kullanımı.

Şiddet tehdidi veya potansiyelini derhal yöneticinize veya İnsan Kaynakları Yöneticinize bildirmelisiniz. Ayrıca güvenli olmayan veya bir PBG ürününün kalitesini tehdit eden diğer çalışma koşullarını da bildirmelisiniz.

Güvenlik politikaları ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Güvenlik Yöneticinizle ya da ABD veya Kanada dışındaki yerler için bölgeniz için atanmış kişi ile irtibat kurunuz.

Başa Dön

Uyuşturucudan Arınmış İş Ortamı

Uyuşturucu ve alkol kullanımı çalışan güvenliği ve şirket operasyonları için kabul edilemez riskler teşkil etmektedir. PBG’nin Uyuşturucudan Arınmış İş Ortamı Politikası, uyuşturucuların şirket sınırları içerisinde veya PBG çalışanları tarafından herhangi başka bir zamanda kullanımını, bulundurulmasını ve saklanmasını yasaklamaktadır. Bunun yanı sıra, bu politika çalışanların veya mümessillerin alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken iş yerinde bulunmalarını da yasaklamaktadır. Güvenli bir çalışma ortamı için, uygun olan yerlerde, PBG’nin işe alınmadan önce, rastgele, kaza sonrası ve “neden üzerine” uyuşturucu ve alkol testi yapan bir programı bulunmaktadır.

Lokasyonunuz için iş yeri politikalarınızı İnsan Kaynakları Yöneticinizden elde edebilirsiniz.

Başa Dön

STesisimizde hat değişikliği yapıldı ve sonucunda birçok atık metal çıktı. Atık metali satıp elde edilecek parayı çalışan takdir etkinliğinde kullanabilir miyim?

CPBG defter ve kayıtlarındaki doğruluğu devam ettirmek için yapılan işlemler uygun bir şekilde kaydedilmeli ve sınıflandırılmalıdır. Atık metal satışından elde edilen gelir ile çalışan takdir etkinliğinde yapılacak harcama tamamen farklı iki durumdur. Atık metal satışından elde edilen gelir hesaba geçirilmeli ve alındığı dönemde gelir olarak kaydedilmelidir. Çalışan takdir etkinliği için ödeme yapılmalı ve masraf kategorisinde ayrı bir işlem olarak kaydedilmelidir.

SBeraber çalıştığım bir kişiyle yaşadığım bir tartışma sonrası bu kişi beni tehdit etmeye başladı. Vardiyamın sonunda tesisten ayrılırken kendimi güvende hissetmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEndişenizi derhal yöneticinize veya İnsan Kaynakları Yöneticinize bildirmelisiniz. Tehdit edici konuşma ve davranışları da içeren işyerinde şiddete PBG’de kesinlikle müsamaha gösterilmez.

Sİş arkadaşlarımdan biri bana departmanındaki erkek çalışanların yaptığı bazı yorumlardan rahatsız olduğunu anlattı. Endişeleri hakkında konuşmaktan korkuyor çünkü bu durumun kendisine sorun yaratacağını düşünüyor. Ne yapmalıyım?

Cİş arkadaşınızın endişelerini derhal İnsan Kaynakları Yöneticinize bildirmelisiniz. Saygılı bir çalışma ortamına sahip olmak için ayrımcılık ve tacizin rapor edilmesi gerekmektedir.