Ticari Uygulamalar Dünya Çapında Geçerli Davranış Yasası PBG

Ticari Uygulamalar

PBG işini yürütürken, azimli ve hakkaniyetli bir şekilde rekabet eder ve güçlü bağımsız iş yetisini kullanır. Ticaret uygulamaları ve rekabeti denetleyen kanunlara da ayrıca uymaktayız. PBG’nin iş yaptığı ülkelerde genelde ABD’de “tröst karşıtı” denilen, diğer ülkelerde “rekabet” kanunları denilen, açık pazar rekabetini mümkün kılan ve rekabet karşıtı davranışlara karşı tüketicileri ve rakipleri koruyan yasalar bulunmaktadır. Ayrıca bu yasa ve yönetmelikler şirketlere fiyat, değer, kalite ve hizmet üzerinden hakkaniyetli bir şekilde rekabet edebilecekleri adil bir oyun sahası yaratmaktadır. Tüm PBG çalışanları ve yöneticilerinden, her zaman ve istisnasız, bu politikamıza ve tröst karşıtı kanunlara harfiyen uymaları beklenmektedir. Kanunların ihlali, PBG ve bu ihlallere karışan bireylere karşı para cezası ve ağır cezai yaptırımlar da dahil olmak üzere ciddi cezalara yol açabilir.

Rakipler

PBG kendi fiyatlarını, indirimlerini, satış koşullarını ve promosyon ödemelerini bağımsız bir şekilde, maliyeti, hissedar değerlerini ve rekabetçi pazar koşullarını göz önünde bulundurarak belirlemektedir.

Rakipler arasında fiyatları artırmak, azaltmak veya sabitleştirmek amacıyla yapılan yazılı veya sözlü, resmi veya gayri resmi, açık veya ima edilmiş her türlü anlaşma veya fikir birliği şirket politikasına aykırıdır.

Rakip ile fiyatları, maliyetleri, promosyon ödemelerini veya satış koşullarını asla görüşmemelisiniz. Eğer bir rakip, fiyatlandırma ile ilgili olarak sizinle görüşmeye çalışırsa görüşmeyi kibarca sonlandırmalısınız. Bir teklif yaptığınızda asla rakiple teklif hakkında görüşmeyin veya teklif süreci hakkında herhangi bir anlaşma veya fikir birliğine varmayın. Rakiplerle doğrudan fiyat listelerini takas etmemelisiniz. Elde ettiğiniz her türlü rekabetçi fiyat listesinin yayınlanmış veya kamuya açık bilgi olduğundan emin olun.

Rakiplerin bulunabileceği yönetim toplantıları veya ticaret birliği etkinliklerinde özellikle dikkatli olun. Sıradan konuşmalar bile kolaylıkla yanlış anlaşılabilir veya yanlış yönde yorumlanabilir. Herhangi bir rakibiniz karşısında şüpheli bir duruma düştüğünüzü anlarsanız (örneğin rakip sizi belirli bir müşteri veya teklif süreci ile ilgili bir sohbete katılmaya zorladığında) görüşmeyi derhal sonlandırın ve Hukuk Departmanını arayın.

Başa Dön

Müşteriler

PBG bağımsız olarak belirli bir müşteriye satış yapıp yapmamaya karar verir ve iş ihtiyaçları ve pazar koşullarına göre satış şartlarını belirler. PBG müşterileri ile perakende fiyatlarını görüşebilir ve onlara öneride bulunabilir ancak müşteriler her zaman kendi perakende fiyatlarını uygulama özgürlüğüne sahiptir. Toptan satış fiyatlarını, indirimleri ve promosyon ödemelerini belirlerken, PBG tüm müşterilerine adil ve yasalara uygun bir şekilde davranacaktır.

Başa Dön

Tedarikçiler

PBG tedarikçilerini seçmekte ve istemediği tedarikçilerle çalışmamayı seçmekte özgürdür. PBG’nin kararları bir rakip veya farklı bir tedarikçi ile yapılmış bir anlaşma veya fikir birliği olmaksızın bağımsız olarak alınmış olmalıdır.

Müşteriler, rakipler veya tedarikçiler ile ilgili ve tröst karşıtı ve rekabet yasaları ile ilgili daha fazla bilgi için Hukuk Departmanı ile irtibata geçin.

Başa Dön

SRakip şirket çalışanlarından biri beni durdurarak PBG’nin bölgemdeki yerel üniversitelerden bazılarıyla çalışıp çalışmayacağını sordu. Rakiplerle iş konuşmamam gerektiğini biliyorum. Nasıl yanıt vermeliyim?

CHaklısınız. Rakiplerle asla teklifler, fiyatlar, masraflar, promosyon ödemeleri veya satış şartlarını konuşmamalısınız. Diğer tarafa kendisiyle hiçbir planı paylaşamayacağınızı söylemelisiniz. Ayrıca bu konuşmayı yöneticinize ve PBG Hukuk Departmanına rapor etmelisiniz.